Páginas

jueves, 9 de diciembre de 2010

Caldea





Per a explotar la riquesa natural de les aigües termals que disposa el país i contribuir en donar una altra dimensió al turisme d' Andorra, es va construir el major temple termolùdic dels pirineus: Caldea.
Caldea ha sigut dissenyada per l' arquitecte francès Jean-Michel Ruols. Creador del Parc de Asterix, especialista en arquitectura aquàtica i gran mestre  en l' art de construir elements sòlids a partir d' un element fluid com l' aigua, Jean-Michel Ruols confirma amb Caldea que es gran escenògraf de l' aigua.


Des de els seus ciments fins a la punta de la torre, aquesta obra de 31.000 m2, amb 80 m d' alçada i 65 m d' amplada, requereix unes tècniques de construcció sofisticades.
L' aigua, element de vida, element de plaer, apareix com a un material ple de simbolisme. Més que un element decoratiu dins de l' arquitectura, l' aigua es utilitzada per Caldea com un actor del concepte arquitectònic: es el cor i l' ànima.
Caldea atrau per la seva arquitectura i per l' us elaborat a l' agua. Caldea es una visita indispensable per a tot viatger.




1 comentario: